Menu

Investeren in je medewerkers met behulp van subsidies

Voor kwalitatief goede kinderopvang én het behoud van medewerkers is het belangrijk dat professionals blijven leren en zich blijven ontwikkelen. Natuurlijk kost dit veel tijd en geld. Maar wist je dat hier veel subsidies voor beschikbaar zijn?

Hieronder worden de verschillende subsidies op een rij gezet:

Nog eventjes: STAP-subsidie voor branche-erkende scholing

Het STAP-budget van maximaal € 1.000,- is er voor iedereen die (branche-erkende) scholing wil volgen. Handig voor wie zich wil laten (her)registeren, zich verder wil ontwikkelen of om een certificaat of erkenning te krijgen voor competenties die iemand al heeft. Let op: het STAP-budget gaat vanaf 2024 verdwijnen. In 2023 kun je je STAP-subsidie nog aanvragen op 3 juli, 4 september en 1 november. Grijp dus snel je kans!

Subsidie Praktijkleren in de derde leerweg

De subsidie voor scholing via mbo-praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten voor kortlopende bij- en omscholing van een werkzoekende of een medewerker die werkloos dreigt te worden. Je kunt weer een aanvraag indienen vanaf 1 juni 2023.

Subsidieregeling Praktijkleren

De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Je kunt weer een aanvraag indienen vanaf 2 juni 2023.

Leven lang ontwikkelen in kinderopvang

Als pedagogisch medewerker wil je goed inzetbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Goed nieuws: de Rijksoverheid biedt hiervoor verschillende mogelijkheden aan.

Leeroverzicht

Meer kennis over je vak of beroep of ben je werkloos en wil je een opleiding doen? Daar is het Leeroverzicht voor. Op de website leeroverzicht.nl staat informatie over opleidingen en hoe je die kunt betalen. Ook kun je zoeken naar een loopbaanadviseur in de buurt. ‘Leeroverzicht’ is onafhankelijk en een initiatief van de Rijksoverheid, vakbonden en werkgevers- en opleidersorganisaties. De website is bedoeld om mensen te ondersteunen om zich een leven lang te blijven ontwikkelen.

Bron: Kinderopvang werkt!

“Je spaart tijd, je spaart geld, je werkt efficiënter. Het is makkelijker omdat je het uitbesteedt, makkelijker het gezicht naar de ouders toe”