Menu

Themadag Kinderopvang van SZW

De personeelskrapte in de kinderopvang is groot en daarom wordt er naar allerlei mogelijkheden gekeken om mensen te werven en onbenut arbeidspotentieel aan te boren. Op 28 maart organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) daarom een themadag in Utrecht over zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op dinsdag 28 maart 2023 van 10:00 tot 15:00 uur houdt het ministerie van SZW de themadag in Utrecht over zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt u denken aan nieuwkomers en langdurig bijstandsgerechtigden. De dag richt zich op kinderopvangorganisaties die ervaring hebben met of geïnteresseerd zijn in de inzet van deze mensen. Voor een goede mix aan achtergronden en expertises nodigt het ministerie daarnaast betrokkenen uit de arbeidsmarktregio’s uit zoals het UWV, Leerwerkloketten en ROC’s.

Doel themadag

Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te inspireren als het gaat om de inzet van dit arbeidspotentieel. Dit wordt gedaan door goede voorbeelden uit de praktijk met elkaar te delen en in gesprek te gaan over verschillende vraagstukken die spelen.

Let op: aanmelden is verplicht! Er is ruimte voor 50 deelnemers.

In het kort

Wat: Themadag Kinderopvang – Zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wanneer: dinsdag 28 maart 2023, 10:00 tot 15:00 uur

Deadline aanmelden: 27 maart 2023

Waar: Inntel Hotels Utrecht Centre, Smakkelaarshoek 24, 3511 ED Utrecht

 

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

 

Bron: Rijksoverheid

“Je spaart tijd, je spaart geld, je werkt efficiënter. Het is makkelijker omdat je het uitbesteedt, makkelijker het gezicht naar de ouders toe”