Menu

Het nut van een divers en inclusief personeelsbeleid

Wellicht heeft u er nooit bij stilgestaan, maar hoe inclusief en divers is het personeelsbeleid binnen uw kinderopvangorganisatie? Er is recent een uitgebreid e-book over dit thema geplaatst bomvol informatie, interviews en tips & tricks.

De kinderopvang staat midden in onze samenleving waarin mensen met diverse achtergronden samen leven en werken. Maar uit cijfers blijkt dat de sector qua medewerkers een nog betere afspiegeling kan worden van de maatschappij. Zo kunnen kinderen kennismaken met de kleurrijke samenleving waarin zij opgroeien. Bovendien is een divers en inclusief personeelsbeleid één van de manieren om personeelskrapte tegen te gaan.

Tips en ervaringen uit de praktijk

In het e-book van Kinderopvang werkt! vindt u onder meer een stappenplan en tips omtrent werving, selectie en implementatie. Maar ook regelingen en financieringen waar u gebruik van kunt maken worden besproken. Daarnaast delen een aantal kinderopvangorganisaties hun verhalen, ervaringen, kennis en verworven inzichten. Hiermee wil de organisatie u inspireren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie binnen uw organisatie.

Bekijk hier het e-book ‘Divers en inclusief personeelsbeleid in de kinderopvang’

Bron: Kinderopvang werkt!

“Je spaart tijd, je spaart geld, je werkt efficiënter. Het is makkelijker omdat je het uitbesteedt, makkelijker het gezicht naar de ouders toe”