Menu

Aanvraag lockdowncompensatie voor ouders zonder kinderopvangtoeslag

Voor de sluiting van de BSO tijdens de lockdown van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022, zijn ouders met kinderopvangtoeslag inmiddels gecompenseerd. Vanaf 1 oktober tot en met 1 december aanstaande, kunnen ouders zónder kinderopvangtoeslag via Mijn SVB nu ook compensatie kinderopvang aanvragen voor deze sluitingsperiode.

Afgelopen winter zijn de BSO’s van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 gesloten geweest vanwege de lockdown. Goed om te weten: vanaf 1 oktober (tot en met 1 december) 2022 is het mogelijk voor ouders die géén kinderopvangtoeslag ontvangen, om compensatie kinderopvang aan te vragen voor deze periode. Dit kan via Mijn SVB, de Belangvereniging voor Ouders in de Kinderopvang.

Compensatie voor ouders met toeslag

Het kabinet heeft ouders destijds opgeroepen om tijdens de sluiting de facturen van de BSO door te betalen. Alle ouders mét kinderopvangtoeslag die dit gedaan hebben, hebben voor de periode 21 december 2021 tot 10 januari 2022 afgelopen juni automatisch een compensatie ontvangen van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt ook voor ouders die noodgedwongen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. Deze compensatie is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

Hoe kunnen ouders compensatie aanvragen?

Ouders die geen toeslag ontvangen, kunnen door enkele vragen in te vullen op SVB-voorwaarden
controleren of zij in aanmerking komen voor de compensatie (TTKZO). Zij zullen de compensatie zelf moeten aanvragen. Hier is ook te vinden hoe zij dit kunnen aanvragen.

Voldoen de ouder(s) aan de voorwaarden? Dan moeten ze bij de aanvraag de volgende informatie aanleveren:

  • alle betaalde rekeningen van de BSO;
  • een Verklaring Kinderopvang. Deze verklaring is vanaf vandaag (1 september) op de website van de SVB te vinden en moet ingevuld en ondertekend worden door de BSO.

Bron: BOinK

 

“Je spaart tijd, je spaart geld, je werkt efficiënter. Het is makkelijker omdat je het uitbesteedt, makkelijker het gezicht naar de ouders toe”